Bayana – Bezglutenska pirinčana testenina sa karijem 250g

260.00 RSD

Bezglutenska pirinčana testenina sa karijem predstavlja jedinstvenu kombinaciju pirinčane testenine i karija, savršenu za eksperimentisanje sa bezglutenskim receptima.

3 na zalihama

GTIN: 8606111838017 Šifra proizvoda: 8606111838017 Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Sastojci:

pirinčano brašno, voda, modifikovani tapioka skrob, vlakna graška, kari, vlakna bambusa i zgušnjivač ksantan guma

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost – 1509kJ/355kcal
Masti – 0g
od toga zasićene masne kiseline – 0g
Ugljeni hidrati – 82g
od toga šećeri – 1g
Proteini – 5g
So – 0g

Uputstvo za upotrebu:

U dublji sud usuti 1l vode, dodati jednu kašičicu soli i kada voda proključa, dodati sadržaj kesice. Kuvati 3-5min, procediti i preliti hladnom vodom (po želji).

Recept za bezglutensku pirinčanu testeninu sa karijem u veganskom kokosovom sosu

Sastojci:

  1. 250g bezglutenskih pirinčanih fusilla sa karijem
  2. 400ml kokosovog mleka
  3. 1 srednja tikvica, isečena na kolutove
  4. 1 crvena paprika, isečena na trake
  5. 1 šargarepa, narezana na tanke trake
  6. 1 glavica crnog luka, sitno isečena
  7. 2 čena belog luka, sitno iseckana
  8. 1 kašičica đumbira, sitno narendanog
  9. 1 kašičica kari praha
  10. So i biber po ukusu
  11. Sveži korijander
  12. Maslinovo ulje

Uputstvo:

  1. Skuvajte fusille prema uputstvu na pakovanju, ocedite i stavite na stranu.
  2. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk, beli luk i đumbir. Pržite dok ne postanu aromatični.
  3. Dodajte šargarepu, papriku i tikvice. Kuvajte dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte kokosovo mleko i kari prah. Kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
  5. Dodajte skuvane fusilli u sos i dobro promešajte.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu.
  7. Poslužite toplo, ukrasite svežim korijanderom.

Dodatne informacije

Težina0.25 kg

Brend

Bayana

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Bayana – Bezglutenska pirinčana testenina sa karijem 250g“