Opis
Sastav:
100% azuki pasulj
Nutritivna vrednost (100g)
Energetska vrednost 329 kCal (1377 kJ)
Masti 0,5g, od čega zasićene 0g
Ugljeni hidrati 50g, od kojih šećeri 2,35g
Vlakna 13g
Proteini 20g
So 0g
Tiamin (B1) 0,46mg
Riboflavin (B2) 0,22mg
Piridoksin (B6) 0,35mg
Kalijum 1254mg
Fosfor 381mg
Gvožđe 5mg
Magnezijum 127mg
Azuki pasulj sa bundevom
1 šolja azuki pasulja, 3 šolje vode, 2 veće glavice crnog luka, 1 šolja nasečene bundeve, 1-2 kašike ulja, 1/4 kašičice morske soli.
Azuki pasulj ostaviti potopljen u hladnoj vodi, a zatim procediti. Dinstati nasečeni luk par minuta, a zatim dodati azuki, kockice bundeve i vodu. Kuvati varivo na niskoj temperaturi. Pred kraj posoliti i dodati tamari.