Opis
Skrob od tapioke se dobija iz korena biljke kasava. Ne sadrži gluten i bogodan je za osobe na ovom režimu ishrane. Skorb od tapioke nema miris i ukus, te se odlično kombinuje sa drugim namirnicama i začinima. Koristi se za zgušnjavanje soseva, suflea, čorbi i pudinga.
Način pripreme:
Meša se sa drugim bezglutenskim brašnima za hleb i peciva ili se koristi samostalno kao zgušnjivač.
Bezglutenske palačinke od tapioke
100g skroba od tapioke, 1 kašika kokosovog brašna, 20ml biljnog mleka, 2 jajeta, prstohvat soli i kokosovo ulje za pečenje
U većoj činiji pomešati sve sastojke mikserom ili ručno i ostaviti pola sata da odleže. Zagrejati tiganj na umerenoj vatri, premazati uljem kokosa ili nekom drugom masnoćom. Peći palačinku dok ne porumeni, a onda je okrenuti. Dobija se 6-8 palačinki koje možete premazati džemom.
Sastav:
100% organski skrob od tapioke
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energija | 1498kJ/358kcal |
Masti | 0,2g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,01g |
Ugljeni hidrati | 88,69g |
od kojih šećeri | 3,35g |
Vlakna | 0,9g |
Proteini | 0,19g |
So | og |
Još nema komentara.