Opis
Sastav:
100% organska alfalfa (lucerka) u prahu
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energija | 270kcal/1120kJ |
Masti | 3 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 1 g |
Ugljeni hidrati | 15 g |
od kojih šećeri | 4,5 g |
Vlakna | 2 g |
Proteini | 22 g |
So | 0,08 g |
Alfalfa – Prirodno Blago za Zdravlje
Lucerka, poznata i kao alfalfa, vekovima se koristi u medicinske svrhe zbog svojih brojnih korisnih svojstava. U drevnoj Kini, lucerka je korišćena za lečenje kamena u bubregu i gastrointestinalne probleme. U ajurvedi, drevnoj indijskoj medicini, prepoznata je kao efikasan lek za artritis i probavne smetnje.
Alfalfa je jedna od najnutritivnijih biljaka na svetu, zahvaljujući visokom sadržaju fitonutrijenata, uključujući vitamine i minerale. Antički Arapi su hranili svoje konje lucerkom, primetivši da su postajali brži i jači, a ubrzo su i sami počeli da je konzumiraju zbog njenih izuzetnih lekovitih svojstava. Naziv “al-fac-facah” (alfalfa) potiče iz arapskog jezika i znači “otac svih namirnica”.
Jedna od izuzetnih karakteristika lucerke je ta da njen koren može dostići dubinu od preko 9 metara, što omogućava biljci da crpi retke i dragocene minerale nedostupne većini drugih biljaka. Lucerka je bogata mineralima kao što su gvožđe, kalcijum, magnezijum, fosfor, sumpor, hlor, natrijum, kalijum i silicijum. Takođe je dobar izvor vitamina E, C i K, koji je ključan za zgrušavanje krvi.
Sadrži esencijalne amino kiseline koje telo ne može samo proizvesti, te se moraju unositi putem hrane. Alfalfa je poznata po visokom sadržaju hlorofila, često korišćenog za proizvodnju tečnog hlorofila, koji ima brojna lekovita svojstva.
Koristite alfalfu kao dodatak ishrani kako biste iskoristili njena izvanredna nutritivna i lekovita svojstva, podržavajući opšte zdravlje i dobrobit organizma.
4o
Još nema komentara.