Opis
Sastav:
organske ovsene pahuljice
Sitne, ukusne, lako rastvorljive.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost – 1566kJ/374kcal
Masti – 7%
od toga zasićene masne kiseline – 1,3%
Ugljeni hidrati – 58,7%
od toga šećeri – 0,7%
Proteini – 13,5%
So – 0,02%
Ovseni Mafini sa Jabukama i Cimetom
Sastojci:
2 šolje organskih sitnih ovsenih pahuljica
1 šolja integralnog brašna
1/2 šolje smeđeg šećera
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/4 kašičice soli
1 jaje
1 šolja mleka
1/4 šolje biljnog ulja
1 velika jabuka, oljuštena i naseckana
1/2 šolje seckanih oraha ili badema (opciono)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za mafine sa papirnim korpicama.
- U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.
- U drugoj činiji umutite jaje, dodajte mleko i ulje, pa sve dobro izmešajte.
- Dodajte mokre sastojke u suve i mešajte dok se ne sjedine.
- Na kraju umešajte naseckanu jabuku i orahe ili bademe, ako ih koristite.
- Rasporedite smesu u kalup za mafine i pecite oko 20-25 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu mafina ne izađe čista.
- Ostavite da se ohladi pre serviranja.
Ovi mafini su savršeni za doručak ili kao zdrava užina tokom dana. Uživajte u ukusnom i zdravom obroku!
Još nema komentara.