Opis
Hummus je pasterizovani biljni namaz od leblebija, idealan za konzumaciju kao namaz ili kao prilog uz razna jela. Humus Gušt je bez glutena, aditiva i veštačkih boja, pravljen tradicionalnim metodama. Takođe, važno je napomenuti da je hummus posan.
SVOJSTVA: Hummus je bogat gvožđem, vitaminom C, proteinima i dijetetskim vlaknima. Takođe sadrži značajne količine folata i vitamina B6. Leblebije (naut) u ovom proizvodu doprinose mineralima kao što su gvožđe, kalcijum, fosfor, kalijum i bakar, i vitaminima B1, B2, B5 i C. Palmino ulje dodatno obogaćuje hummus vitaminima E i A, čineći ga antioksidantom, a sadrži i oko 40% zasićenih masnih kiselina. Susam doprinosi visokim nivoima kalcijuma i gvožđa.
SASTOJCI:
leblebije (naut), tahini, biljna masnoća, limunov sok i začini
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost – 258 kcal / 1085 kJ
Masti – 21,2 g
– od čega zasićene masne kiseline 0 g
Ugljeni hidrati – 10,2 g
– od čega šećeri 0 g
Proteini – 7,5 g
Morska So – manje od 1,7 g
NAČIN PRIMENE: Hummus je izvanredan izbor za vegetarijance i vegane, jer predstavlja kompletnu proteinsku opciju. Može se koristiti kao namaz na hlebu ili tostu, kao i kao dodatak uz krekere ili tortilja čips. Osim toga, odlično se uklapa kao deo predjela ili kao prilog uz jela kao što su piletina na žaru, riba ili plavi patlidžan. Može se dodatno obogatiti seckanim paradajzom, krastavcem, peršunovim lišćem, dinstanim pečurkama, maslinovim uljem, tvrdo kuvanim jajima, paprikom ili maslinkama. Mogućnosti su beskrajne, pa slobodno budite kreativni u pripremi jela.
Još nema komentara.