Josif Pančić – Čaj od korena gaveza 80g

245.00 RSD

Josif Pančić čaj od korena gaveza je prirodni biljni napitak sa korisnim svojstvima za vaše zdravlje. Može pružiti podršku kada je u pitanju lečenje otoka, hematoma, preloma, sportskih povreda i posttraumatskih stanja.

3 na zalihama

GTIN: 8600264510783 Šifra proizvoda: 8600264510783 Kategorije: ,
JP logo

Opis

Gavez (Symphytum officinale L., familija Boraginaceae) je višegodišnja polužbunasta biljka poznata po svojim lekovitim svojstvima. Raste u ravničarskim područjima, vlažnim šumama, pored reka, potoka i puteva. Ova biljka ima razvijen vretenast i razgranat koren, uspravne izdanke prekrivene čekinjastim dlakama, lancetaste listove i crveno-ljubičaste, ponekad ružičaste ili bele cvetove.

Gavez se tradicionalno koristi u narodnoj medicini za spoljašnju upotrebu. Sušeni koren (Symphyti radix) biljke sadrži alantoin, sluzi, tanine, kafenu kiselinu i pirolizidinske alkaloide.

Upotreba gaveza u savremenoj fitoterapiji je ograničena zbog potencijalnih rizika po zdravlje, posebno pri internom korišćenju. Preporučuje se spoljna primena u obliku ekstrakata za lečenje otoka, hematoma, preloma, sportskih povreda i posttraumatskih stanja. U narodnoj medicini, gavez se koristi kao obloga u lečenju preloma kostiju, upala tetiva, uganuća, udaraca, tromboflebitisa, teško zaceljujućih rana i čireva.

Priprema i upotreba:

Za obloge koristite 80g korena kuvanog 10 minuta u 800 ml vode ili mleka. Zgusnutu masu nanosite na gazu i koristite kao oblog.

Važno upozorenje: Preparati gaveza ne smeju se koristiti na oštećenoj koži, tokom trudnoće i dojenja. Preporučuje se ograničena upotreba do 4-6 nedelja godišnje.

Dodatne informacije

Težina0.08 kg

Brend

Josif Pančić

JP logo

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Josif Pančić – Čaj od korena gaveza 80g“