Josif Pančić – Čaj od lista koprive 50g

240.00 RSD

Josif Pančić – Čaj od lista koprive jača imunološki sistem i pomaže kod probavnih problema. List koprive je bogat organskim kiselinama, slobodnim aminima, flavonoidima, karotenoidima, taninima i kumarinima.

4 na zalihama

GTIN: 8600264510295 Šifra proizvoda: 8600264510295 Kategorije: ,
JP logo

Opis

Kopriva je bogata mineralima i vitaminima koji jačaju organizam. Čaj od lista koprive iz asortimana Josif Pančić je pažljivo pripremljen kako bi se sačuvala sva hranljiva svojstva ove biljke. Redovno konzumiranje ovog čaja može jačati imunitet i poboljšati probavu.

Kopriva (Urtica dioica L., familija Urticaceae) je poznata i široko rasprostranjena biljka s mnogim lekovitim svojstvima. Stabljika koprive je uspravna i četvrtasta, sa naspramno raspoređenim, jajasto-lancetastim, testerasto nazubljenim listovima. I stabljika i listovi prekriveni su žarnim dlakama. Cvetovi su zelenkasti, pri čemu su muški cvetovi uspravni, a ženski viseći, a plod je orašica. Ova kosmopolitska vrsta često raste oko kuća, pored puteva i na staništima bogatim nitratima.

Kao lekoviti delovi biljke koriste se sušen list, koren i seme koprive. List koprive je bogat organskim kiselinama, slobodnim aminima, flavonoidima, karotenoidima, taninima i kumarinima. Koren sadrži polisaharide, lektine, kumarine i triterpene.

Kopriva se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma poput pojačanih menstrualnih krvarenja, krvarenja iz hemoroida, kod povišenog nivoa šećera u krvi i za pospešenje lučenja mokraće. Koren se koristi kod benignog i malignog adenoma prostate. Osim u medicinske svrhe, kopriva se koristi i u kulinarstvu, naročito za pripremu čorbi.

Priprema Josif Pančić – Čaj od lista koprive:

Za čaj od lista, prelijte supenu kašiku lista koprive sa 200 ml hladne vode, zagrejte do ključanja, poklopite i ostavite da stoji 10 minuta. Procedite i pijte tri puta dnevno po šolju čaja.

Upozorenje: Sveža biljka može izazvati reakcije na koži.

Dodatne informacije

Težina0.05 kg

Brend

Josif Pančić

JP logo

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Josif Pančić – Čaj od lista koprive 50g“