Josif Pančić – Čaj od korena koprive 80g

260.00 RSD

Josif Pančić – Čaj od korena koprive je prirodni biljni napitak sa osvežavajućim ukusom. Ovaj čaj vam može pružiti trenutke opuštanja i zadovoljstva.

2 na zalihama

GTIN: 8600264510301 Šifra proizvoda: 8600264510301 Kategorije: ,
JP logo

Opis

Kopriva (Urtica dioica L., familija Urticaceae) je poznata i široko rasprostranjena biljka s mnogim lekovitim svojstvima. Stabljika koprive je uspravna i četvrtasta, sa naspramno raspoređenim, jajasto-lancetastim, testerasto nazubljenim listovima. I stabljika i listovi prekriveni su žarnim dlakama. Cvetovi su zelenkasti, pri čemu su muški cvetovi uspravni, a ženski viseći, a plod je orašica. Ova kosmopolitska vrsta često raste oko kuća, pored puteva i na staništima bogatim nitratima.

Kao lekoviti delovi biljke koriste se sušen list, koren i seme koprive. List koprive je bogat organskim kiselinama, slobodnim aminima, flavonoidima, karotenoidima, taninima i kumarinima. Koren sadrži polisaharide, lektine, kumarine i triterpene.

Kopriva se tradicionalno koristi za ublažavanje simptoma poput pojačanih menstrualnih krvarenja, krvarenja iz hemoroida, kod povišenog nivoa šećera u krvi i za pospešenje lučenja mokraće. Koren se koristi kod benignog i malignog adenoma prostate. Osim u medicinske svrhe, kopriva se koristi i u kulinarstvu, naročito za pripremu čorbi.

Priprema:

Za čaj od korena koprive, prelijte jednu kafenu kašičicu usitnjenog korena sa 150 ml hladne vode, zagrejte do ključanja i posle 10 minuta procedite. Pijte tri puta dnevno po šolju čaja.

Upozorenje: Sveža biljka može izazvati reakcije na koži.

Dodatne informacije

Težina0.08 kg

Brend

Josif Pančić

JP logo

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Josif Pančić – Čaj od korena koprive 80g“