Josif Pančić – Čaj od lista peršuna 50g

170.00 RSD

Josif Pančić – Čaj od lista peršuna je prirodni čaj se koristi kao efikasno sredstvo za olakšavanje izmokravanja i ublažavanje grčeva.

Nema na zalihama

GTIN: 8600264510332 Šifra proizvoda: 8600264510332 Kategorije: ,
JP logo

Opis

Peršun (Petroselinum crispum L., familija Apiaceae) je poznata biljka, poreklom iz istočnog Mediterana, koja se danas široko gaji. Ova biljka ima uspravnu stabljiku sa sjajnim tamnozelenim perasto deljenim listovima. Cveta belim ili žućkastozelenim kruničnim listićima, formirajući štitove sa 7-30 zrakova. Plodovi su jajasti, zelenosivi do mrki, a cela biljka ima prijatan miris.

Lekoviti delovi peršuna uključuju osušeni plod (Petroselini fructus), list (Petroselini folium) i koren (Petroselini radix). Plodovi peršuna sadrže etarsko ulje sa 2-6% apiola i miristicina, flavonoide i furokumarine. Listovi su bogati etarskim uljem, flavonoidima i vitaminima A, B1, B2 i C, dok koren sadrži etarsko ulje, flavonoide, furokumarine i polacetilene.

Peršun se koristi kao efikasno sredstvo za olakšavanje izmokravanja i ublažavanje grčeva. U narodnoj medicini, primenjuje se kod menstrualnih tegoba, bolnih menstruacija, za pospešivanje lučenja mleka kod dojilja i kao sredstvo za olakšanje varenja.

Važno upozorenje: Upotreba peršuna nije preporučljiva bez nadzora lekara kod oštećenja bubrega i tokom trudnoće, jer veće količine etarskog ulja mogu iritirati organe za varenje i bubrežni parenhim.

Josif Pančić – Čaj od lista peršuna – priprema

  • Jednu kafenu kašičicu semena, lista ili korena peršuna preliti sa 200 ml ključale vode.
  • Ostaviti da odstoji 10-15 minuta, zatim procediti.
  • Piti vruć čaj između obroka 2-4 puta dnevno.

Dodatne informacije

Težina0.05 kg

Brend

Josif Pančić

JP logo

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Josif Pančić – Čaj od lista peršuna 50g“