Josif Pančić – Čaj od piskavice (grčkog semena) 80g

225.00 RSD

Josif Pančić – Čaj od piskavice (grčkog semena) je prirodni biljni napitak sa karakterističnim ukusom. Ovaj čaj može biti od pomoći za podršku vašem zdravlju. Poznat je po blagotvornim efektima na sniženje nivoa šećera i holesterola u krvi.

4 na zalihama

GTIN: 8600264510561 Šifra proizvoda: 8600264510561 Kategorije: ,
JP logo

Opis

Otkrijte blagotvorne efekte piskavice, biljke poreklom iz istočnog Mediterana, poznate po svom jakom mirisu. Stabljika biljke je uspravna i često granata, sa tročlanim listovima i bledožutim do žutim cvetovima. Plod biljke je mahuna dugih 6-10cm koja sadrži 10-20 semenki. Piskavica se gaji, ali često raste i na zapuštenim oranicama i njivama.

Lekoviti deo piskavice je njeno seme (Foeni-graeci semen), koje sadrži do 50% sluzi, piridinske alkaloide, flavonoide, steroidne saponine, kumarine, proteine i slobodne amino-kiseline.

Aktivni sastojci grčkog semena piskavice su poznati po svojim blagotvornim efektima na sniženje nivoa šećera i holesterola u krvi. Pokazuje i virustatično i antiflogistično dejstvo. U narodnoj medicini, piskavica se koristi za oporavak kod slabosti organizma usled velikog gubitka telesne mase, kao i spoljno u obliku obloga za lečenje čireva i otoka.

Važno upozorenje: Potreban je oprez kod osoba koje koriste MAO inhibitore, antikoagulanse ili hormonsku terapiju. Ne preporučuje se upotreba piskavice tokom trudnoće i dojenja.

Josif Pančić – Čaj od piskavice (grčkog semena) – priprema i obloge

  • Unutrašnja upotreba: Kafenu kašiku usitnjenog grčkog semena preliti sa 600 ml hladne vode i ostaviti da stoji 3 sata (ne kuvati), pa procediti. Popiti u toku dana, podeljeno u tri jednake doze.
  • Spoljašnja upotreba: 50g samlevenog grčkog semena kuvati sa 250 ml vode 5 minuta. Pastu staviti na gazu i koristiti kao oblogu.

Dodatne informacije

Težina0.08 kg

Brend

Josif Pančić

JP logo

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Josif Pančić – Čaj od piskavice (grčkog semena) 80g“