Opis
Sastav:
100% organski kakao prah iz Ekvadora
Način upotrebe:
Može se razmutiti u vodi, mleku, dodati u smuti ili vašu omiljenu kašu, a može se koristiti i kao dodatak u pripremi različitih dezerata.
Preporučena porcija kakao praha sadrži oko 15g (2 do 3 supene kašike).
Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, molibdena i cinka.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost – 1695kJ – 387kcal
Masti – 20,6g
od toga zasićene masne kiseline – 12,6g
Ugljeni hidrati – 13,5g
od toga šećeri – 1,1g
Vlakna – 29,6g
Proteini – 22,1g
So – 0,03g
Kalijum – 3490mg
Magnezijum – 523mg
Gvožđe – 11mg
Bakar – 3,6mg
Mangan – 2,5mg
Hrom – 173µg
Molibden – 73µg
Cink – 10,1mg