Kardamom prah 10g

340.00 RSD

Kardamom je egzotični začin koji je cenjen širom sveta zbog svog jedinstvenog, aromatičnog ukusa. Ovaj začin se odlikuje bogatim, pikantnim, pomalo slatkastim ukusom sa notama eukaliptusa.

Kardamon se koristi u raznim receptima, uključujući kari, čaj, kolače, dodajući složeni ukus i aromu. Ovaj mali paket od 10g idealan je za one koji tek otkrivaju ovaj prelepi začin ili za one koji ga koriste povremeno.

5 na zalihama

Opis

Sastav:
kardamom u prahu (organska proizvodnja)

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost   – 311Kcal/1300KJ

Ugljeni hidrati – 68,50 %

Proteini – 11 %

Masti – 7%

Dijetalna vlakna – 28 gr

Fitosterola – 46 mg

Evo nekoliko ključnih benefita korišćenja kardamoma kao začina:

  1. Poboljšava varenje: Kardamom ima sposobnost da stimuliše enzime u telu koji pomažu varenju hrane. Pomaže ublažavanju nadimanja, gasova i probavnih smetnji, što može biti posebno korisno nakon obroka.
  2. Smanjuje nadutost: Kardamom ima blagi diuretski efekat, što znači da pomaže organizmu da izluči suvišnu vodu i smanji nadutost. Ovo je korisno za osobe koje se suočavaju sa zadržavanjem tečnosti.
  3. Antiinflamatorna svojstva: Antiinflamatorni sastojci u kardamomu mogu pomoći u smanjenju upala u organizmu. To može biti korisno za ljude koji se bore sa hroničnim upalnim bolestima.
  4. Poboljšava cirkulaciju: Kardamom može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi i smanjenju rizika od srčanih bolesti. Takođe može pomoći u održavanju zdravog krvnog pritiska.
  5. Antioksidativna svojstva: Kardamom je bogat antioksidantima koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa u telu. Ovo može doprineti opštem zdravlju i smanjenju rizika od bolesti.
  6. Pomaže u kontroli šećera u krvi: Neke studije sugeriraju da kardamom može pomoći u kontroli nivoa šećera u krvi, što je posebno važno za osobe sa dijabetesom ili one koji žele da održe stabilan nivo šećera u krvi.
  7. Poboljšava oralno zdravlje: Kardamom ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju lošeg zadaha i borbi protiv bakterija u usnoj šupljini. Takođe može doprineti opštem oralnom zdravlju.
  8. Poboljšava ukus hrane: Kardamom dodaje bogat i osvežavajući ukus jelima. Može se koristiti u raznim receptima, uključujući slatke i slane, kako bi se poboljšao ukus hrane.

Dodatne informacije

Težina0.01 kg