Lekovito – Pečurke shitake 50g

400.00 RSD

Lekovito – Pečurke shitake su poznate po svom ukusu i lekovitim svojstvima. One su bogate hranljivim sastojcima, vitaminima i mineralima, a koriste se u pripremi raznih jela, kao i u tradicionalnoj medicini.

Šitake gljive sadrže vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, kao i vitamin C i D. Od minerala šitake sadrže cink, gvožđe, magnezijum, mangan, fosfor, kalijum i selen. Preporučljivo je jesti ih što češće, poželjno i svakodnevno.

2 na zalihama

GTIN: 8606027760006 Šifra proizvoda: 8606027760006 Kategorija:

Opis

Sastav:

100% dehidrirana Shiitake gljiva

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energija281kcal/1172kj
Masti2,76g
od kojih zasićene masne kiseline
0,57g
Ugljeni hidrati20,12g
od kojih šećeri1,78g
Vlakna36,51g
Proteini25,64
So0,015g

Upotreba:

Pre pripremanja jela gljive potopiti pola sata u mlaku vodu da povrate volumen. Ispiranjem u nekoliko mlakih voda smanjićete im specifični miris i ukus tokom spremanja.

Čaj:

Potpopi se jedan šešir Shiitake gljive u dve šolje vode u trajanju od jednog sata. Zatim se iseče i malo posoli, pa se kuva 20 minuta. Čaj se procedi i pije po pola kafene šoljice odjednom. Dršku ne treba odbaciti – nasečena se može dodati u jelo kao začin.

Salata:

Potrebno je jedno pakovanje gljiva, 150g pilećih prsa ili slično, dve kisele jabuke, 50g maslina po želji, 3 kisela krastavčića, 1 kašičica šećera, so, beli biber i laki majonez.

Oprane gljive kuvamo da omekšaju. Očišćenje jabuke narendamo, a prsa, krastavčiće i kuvane gljive sitno iseckamo. Sve sastavimo i dodamo polovinu maslina. Sipamo dosta bibera i posolima. Dobro izmešamo uz dodavanje majoneza. Salatu ukrasimo preostalim maslinama i ostavimo u frižideru do služenja.

Pohovanje – pošto ste im povratili volumen i isprali u nekoliko mlakih voda, odsecite peteljke i pohujte kao i bilo koje drugo jelo.

Dodatne informacije

Težina0.05 kg
Brend

Lekovito

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Lekovito – Pečurke shitake 50g“