Linum – Hladno ceđeno ulje suncokreta 500ml

390.00 RSD

Linum – Hladno ceđeno ulje suncokreta, idealno za salate i topla jela zbog svog neutralnog ukusa i visoke termostabilnosti, je izuzetno zdravo zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina, posebno omega-6, i obilja vitamina E, koji je ključan za kardiovaskularno zdravlje i negu kože.

Nema na zalihama

GTIN: 8606106334654 Šifra proizvoda: 8606106334654 Kategorije: ,
Linum logo

Opis

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost – 3694kJ/898kcal
Masti – 99,8%
od toga zasićene masne kiseline – 8,75g
Ugljeni hidrati – 0,06g
od toga šećeri – 0g
Proteini – manje od 0,1g
So – 0g

Ulje suncokreta, cenjeno u kulinarstvu zbog svog neutralnog ukusa i sposobnosti da poboljša ukus salata i povrća, koristi se u vidu preliva i za pripremu raznih jela. Iako suncokret kao biljka ima široku primenu, svest o njegovom ulju kao zdravoj sirovini je još uvek ograničena. Većina ulja na tržištu su rafinisana, ali hladno presovano ulje suncokreta zadržava više hranljivih sastojaka i ima viši nivo mononezasićenih masnih kiselina.

Sadrži značajne količine masnih kiselina, uključujući palmitinsku, stearinsku, oleinsku i linoleinsku kiselinu. Ova kombinacija masnih kiselina, uz prisustvo vitamina E i drugih organskih komponenti, čini ulje suncokreta snažnim antioksidantom. Bogato vitaminom E pruža brojne zdravstvene prednosti, uključujući podršku kardiovaskularnom sistemu i smanjenje rizika od srčanih bolesti.

Balans omega 6 masnih kiselina u ulju suncokreta je ključan za održavanje zdravog nivoa holesterola u telu. Iako se omega 6 kiseline često povezuju sa “lošim” holesterolom, one su neophodne za organizam. Ulje suncokreta ne sadrži zasićene masne kiseline, što doprinosi smanjenju ukupnog holesterola u telu i čini ga dobrim izborom za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i ateroskleroze.

U nezi kože, ulje suncokreta je cenjeno zbog visokog sadržaja vitamina E. Pomaže u zaštiti kože od sunčevog zračenja i slobodnih radikala, ubrzava zarastanje rana i smanjuje vidljivost ožiljaka. Njegova primena je široka, od kulinarskih do kozmetičkih industrija, a zanimljivosti uključuju da su Rusija i Ukrajina najveći proizvođači, i da je prvo ulje proizvedeno u Rusiji 1835. godine. Studije potvrđuju da ulje suncokreta snižava loš holesterol i deluje kao antioksidant, direktno utičući na prevenciju srčanih bolesti.

Dodatne informacije

Težina0.5 kg

Brend

Linum

U okviru ponude Linum brenda možete pronaći veliki broj hladno ceđenih ulja na prirodnoj bazi.
Linum logo

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Linum – Hladno ceđeno ulje suncokreta 500ml“