Akcija!

Pinjoli 100g

589.00 RSD

Pinjoli su orašasti plodovi koji se često koriste u kulinarstvu, kao sastojak u jelima, salatama i namazima. Pinjoli su bogati zdravim mastima, proteinima i vlaknima, a takođe sadrže i hranjive materijale, kao što su vitamin E, magnezijum i cink.

Šifra proizvoda: rf-51 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Pinjoli – Skriveno blago prirode

Pinjoli, male semenke borovih četinara, od davnina su cenjeni zbog svog delikatnog ukusa i brojnih hranljivih sastojaka. Skriveni unutar čvrstih šišarki, ovi plodovi su istinska poslastica koja pruža mnogo više od puke ukusne note u vašim jelima.

Zdravstveni benefiti pinjola

Energetska bomba

Iako maleni po veličini, pinjoli su prava energetska bomba. Bogati su kalorijama i zdravim mastima, što ih čini odličnim izvorom energije za sve koji vode aktivan život. Pored toga, sadrže i proteine, što ih čini sjajnim dodatkom vegetarijanskim i veganskim obrocima.

Zdravlje srca

Pinjoli su odličan izvor mononezasićenih masnih kiselina, poput oleinske kiseline, koje mogu pomoći u smanjenju lošeg holesterola i povećanju dobrog holesterola u krvi. Ovo može doprineti smanjenju rizika od srčanih bolesti i podržati zdravlje kardiovaskularnog sistema.

Obilje vitamina i minerala

Ove male semenke su bogat izvor vitamina E i B kompleksa, kao i raznih minerala poput gvožđa, magnezijuma, fosfora i cinka. Ove hranljive materije podržavaju različite funkcije u telu, od podrške imunološkom sistemu do očuvanja zdravlja kože i kose.

Zaštita za mozak

Zahvaljujući visokom sadržaju omega-3 masnih kiselina, pinjoli mogu pružiti određenu podršku zdravlju mozga. Omega-3 masne kiseline su poznate po svojim antiupalnim svojstvima i mogućnosti da podrže kognitivne funkcije.

Upotreba u kulinarstvu

Pinjoli su ključni sastojak u pripremi tradicionalnog italijanskog pesto sosa, ali njihova primena u kuhinji ne završava tu. Mogu se dodavati salatama, picama, testeninama, dezertima ili se jednostavno mogu pržiti i jesti kao ukusna grickalica.

Očuvanje tradicije

Uzgoj i berba pinjola je tradicija koja se prenosi kroz generacije. Kroz vekove, ovi maleni plodovi su bili dragoceni izvor hranljivih materija i cenjeni su u različitim kulturama širom sveta.

Dodatne informacije

Težina0.1 kg