ProBotanic – Ulje tamjana 10ml

625.00 RSD

Ulje tamjana je dragoceni proizvod dobijen destilacijom smole tamjana, a poznato je po svojim brojnim koristima za zdravlje i blagostanje. Njegova bogata aroma ima smirujući efekat i često se koristi u aromaterapiji radi opuštanja i smanjenja stresa. Osim toga, ulje tamjana ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju bolova i upala, čineći ga korisnim dodatkom za masažu. Takođe se koristi u mnogim verskim i duhovnim praksama širom sveta zbog svoje tradicionalne povezanosti sa duhovnim čišćenjem i zaštitom.

1 na zalihama

Probotanic logo

Opis

Ulje tamjana je jedno od najcenjenijih eteričnih ulja koja se koriste širom sveta već hiljadama godina. Poreklom iz smole drveta Boswellia, ovaj dragoceni tečni zlatni eliksir kombinuje neverovatne terapeutske osobine sa prepoznatljivim mirisom koji budi dušu.

Naše ulje tamjana je dobijeno destilacijom smole visokog kvaliteta, što garantuje čistotu i koncentraciju svake kapi. Osim što je moćno sredstvo za aromaterapiju, ulje tamjana se može koristiti u raznim oblastima, od nege kože do meditacije.

Kada se koristi za negu kože, ulje tamjana pomaže u obnavljanju i revitalizaciji, ostavljajući kožu mekom, hidratiziranom i osveženom. U aromaterapiji, njegova smirujuća aroma pomaže u smanjenju stresa, promovišući duboku relaksaciju i duhovnu povezanost.

Sa ProBotanic uljem tamjana, dobićete čistu esenciju prirode koja je bila poštovana kroz vekove i koja će obogatiti vaš svakodnevni život.

Sastav:

100% čisto i prirodno esencijalno ulje tamjana nerazblaženo, bez aditiva i primesa

Način upotrebe:

  • za lice: 2-3 kapi razrediti u kašičici ulja jojobe (drugo bazno ulje) i naneti na čistu i vlažnu kožu, dva puta na dan;
  • za masažu: u 100ml jestivog ulja dodati 50-70 kapi ulja tamjana;
  • za kupke: u 100g morske soli dodati 10 kapi ulja tamjana, pa onda takvu so sipati u kadu sa toplom vodom.

Napomena: Ulje se ne preporučuje kod trudnica, dojilja i dece.

Zanimljivosti i zdravstveni benefiti:

Tamjan je bio toliko cenjen u drevnim civilizacijama da je često upoređivan s zlatom i drugim dragocenostima. Evo nekoliko zanimljivosti i blagodeti:

  • Drevna trgovina: Tamjan je bio glavni proizvod na drevnom trgovinskom putu, povezujući Bliski Istok, Afriku i Evropu.
  • Duhovnost: Korišćen je u verskim ritualima i ceremonijama, a spominje se i u Bibliji. Njegova upotreba zadržana je u crkvi i dan danas.
  • Protivupalno dejstvo: Istraživanja sugerišu da ulje tamjana može imati protivupalna svojstva, što može pomoći kod raznih upalnih stanja.
  • Zdravlje kože: Pomaže u smanjenju pojava bora, ožiljaka i tamnih mrlja, revitalizujući kožu.
  • Relaksacija: Njegova umirujuća aroma može pomoći u smanjenju simptoma anksioznosti i depresije.

Ovo eterično ulje je pravo prirodno blago koje kombinuje zdravstvene blagodeti i duhovnu snagu.

Dodatne informacije

Težina0.01 kg
Brend

ProBotanic

Brend

ProBotanic

Probotanic logo