Zeo-Medic – Zeolit

1 recenzija korisnika

530.00 RSD755.00 RSD

Zeolit je mineralni dodatak ishrani koji se koristi zbog svojih potencijalnih koristi po zdravlje. Zeoliti su prirodni aluminosilikatni minerali koji se često nalaze u stenama i vulkanskim tufama. Kao dodatak ishrani, zeoliti se obično koriste u obliku finog praha ili kapsula.

Glavna karakteristika zeolita je njegova sposobnost da apsorbuje i vezuje različite toksine, teške metale i druge štetne supstance u organizmu. Ova sposobnost se koristi kako bi se poboljšala detoksikacija tela, smanjio nivo štetnih materija u organizmu i podržala opšte zdravlje.

Zeoliti se takođe povezuju sa mogućim koristima kao što su poboljšanje digestivnog zdravlja, podrška imunološkom sistemu, i balansiranje pH nivoa u telu.

 

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

Zeolit je prirodno čudo koje se stvara kroz hiljade godina kombinacije lave i morske vode. Ovaj jedinstveni mineral nosi brojne beneficije za zdravlje i dobrobit.

Priroda i nastanak zeolita

Zeoliti su alumino-silikatni minerali koji nastaju kao rezultat hemijske reakcije između vulkanske lave i slane vode. Njihova kristalna struktura čini ih izuzetno poroznim, omogućavajući im da selektivno upijaju, čuvaju i oslobađaju različite supstance, uključujući vodu, gasove i jone.

Zdravstvene prednosti zeolita

 • Detoksikacija organizma: Smatra se da zeolit deluje kao magnet za toksine. Njegova struktura omogućava vezivanje teških metala i drugih toksina, pomažući njihovom eliminisanju iz tela.
 • Podrška probavnom sistemu: Zeolit može pomoći u regulisanju kiselosti u stomaku, podržavajući zdravu probavu.
 • Antioksidativna svojstva: Ovaj mineral može delovati kao antioksidans, neutrališući slobodne radikale u telu.

Kako konzumirati zeolit?

Naš zeolit dolazi u obliku praha koji se lako može dodati u vodu, sokove ili smutije. Preporučujemo početnu dozu od 1 čajne kašičice dnevno, postepeno povećavajući prema potrebi.

Preporučena upotreba:

Jednu punu kašičicu razmutiti u čaši vode i popiti 2-3 puta dnevno

Sastav:

100% prirodan zeolitski tuf sa 90-95% minerala iz grupe klinoptiolita

Zanimljivosti o zeolitu:

 • Prirodni mineral: Zeoliti su grupa minerala koji se prirodno formiraju kroz vulkansku aktivnost, posebno u alkalnom okruženju jezera i okeana.
 • Molekularna sito: Struktura zeolita je poput sita na molekularnom nivou, što omogućava da selektivno hvata i oslobađa različite jone i molekule, čineći ga korisnim za različite industrijske procese.
 • Detoksikacija: Zeolit se često reklamira kao dodatak ishrani sa mogućnostima detoksikacije. Smatra se da može vezati teške metale i toksine u organizmu, pomažući njihovom izlučivanju.
 • Agrarna primena: U poljoprivredi se koristi kao poboljšivač tla. Pomaže u zadržavanju vlage i oslobađanju hranjivih sastojaka u tlu, optimizujući rast biljaka.
 • Odvlaživač: Zeoliti su odlični pri upijanju vlage i često se koriste kao prirodni odvlaživači.
 • Akvaristika: U akvaristici se koristi kao sredstvo za filtriranje vode, jer može ukloniti razne nečistoće i toksine iz vode.
 • Pročišćavanje gasova: Zeoliti igraju ključnu ulogu u pročišćavanju gasova, jer mogu selektivno hvatati određene molekule iz gasnih tokova.
 • Zdravstvene tvrdnje: Iako se često reklamira kao čudotvoran dodatak ishrani za detoksikaciju, ali imajte na umu da je važno proučiti način primene i konsultovati se s lekarom pre konzumiranja zeolita u te svrhe.
 • Jedinstvena struktura: Kristalna struktura zeolita čini ga izuzetno poroznim, što ga čini idealnim za absorpciju različitih materija. Ova sposobnost čini ga korisnim u mnogim industrijama, od petrohemije do prečišćavanja vode.
 • Dugotrajna upotreba: Zeoliti se koriste hiljadama godina, sa prvim zabeleženim upotrebama u građevinskim materijalima i kao sredstva za čišćenje.

Prirodni zeolit predstavlja most između prirode i nauke, nudeći brojne prednosti za zdravlje i dobrobit. Bez obzira da li ga koristite kao dodatak detoksikaciji ili kao dnevnu dopunu vašoj ishrani, zeolit može biti dragocen saveznik u vašem zdravstvenom režimu. Pozivamo vas da otkrijete moć ovog drevnog minerala i prigrlite blagodeti koje nudi.

Upozorenje:

Preporučuje se što veći unos tečnosti tokom dana – 2l i više. Osobe koje uzimaju određenu terapiju treba da naprave vremenski razmak 2-6h između uzimanja leka i zeolita.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Dodatne informacije

Težina-
Brend

Zeo Medic

Veličina

200g, 800g

5.00
Na osnovu 1 recenzije
Ostavi ocenu

 1. Vukasin

  Zeo-Medic zeolit je fantastičan dodatak za detoksikaciju organizma. Dodajem ga u vodu i pijem svakodnevno. Primetio sam poboljšanje u svom nivou energije i opštem osećaju dobrobiti. Prirodni način za čišćenje tela od toksina, i toplo ga preporučujem svima koji žele da poboljšaju svoje zdravlje.

Dodaj recenziju