Opis
Bio Špajz organski bulgur je bogat vlaknima i proteinima. Idealno za salate, priloge i kao zamena za pirinač. Organski sertifikovan, lako svarljiv i nutritivno bogat.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost – 1490KJ/350kCal
Masti – 1,8 g
– od čega zasićene masne kiseline 0,2g
Ugljeni hidrati – 60 g
– od čega šećeri 1,8 g
Proteini – 12,3 g
Vlakna – 10g
So – 0,04
Bulgur s povrćem:
1 šolja bulgura, 2 šolje vode ili supe, 1 glavica luka, 1 tikvica, 1 šargarepa, 1 crvena paprika, 1 čen belog luka, 1 cvet brokolija, maslinovo ulje, so, biber, peršunov list
Oprati povrće i narezati na kockice. U lonac sa vrelom vodom ili supom dodati bulgur, promešati, poklopiti, i ostaviti da odstoji 20minuta. Na malo ulja pržiti luk, beli luk i šargarepu 10 minuta. Dodati tikvicu, papriku, brokoli i pržiti još 5 minuta. U pripremljeno povrće dodati bulgut, nežno promešati sve sastojke uz dodatak soli i ostalih začina. Služiti toplo.











Vukasin –
Organski bulgur iz Bio Špajza je odličan dodatak mojoj kuhinji. Brzo se priprema i savršen je za salate, pilave i priloge. Njegov blagi, orašasti ukus je vrlo prijatan, a volim što je zdrav i hranljiv. Preporučujem svima koji traže kvalitetan i ukusan bulgur.