Opis
Šta je Kombuha?
Drozli Kombuha je osvežavajući bezalkoholni gazirani napitak dobijen prirodnom fermentacijom crnog i zelenog čaja, idealnog staništa zdravih bakterija i kvasaca, koji povoljno utiče na organizam i čuva zdravlje.
Zašto je dobro piti Drozli Kombuhu?
Osim što predstavlja prirodnu zamenu za industrijske sokove pune prostog šećera, Drozli Kombuha je bogata zdravim metabolitima probiotskih bakterija i kvasaca i ima veoma nizak sadržaj šećera.
Šta čini Drozli Kombuhu posebnom?
Drozli Kombuha je:
- Nepasterizovana
- Bez konzervanasa
- Bez aditiva
- Bez veštačkih zaslađivača
- Bez veštačkih boja
- Pogodna za vegane
Sastav:
Voda, zeleni i crni čaj, šećer u fermentaciji sa gljivom kombuha.
Crni čaj
Kofein u crnom čaju nam pomaže da se lakše fokusiramo i pamtimo, dok smanjuje osećaj umora i pospanosti.
Zeleni čaj
Bogat antioksidansima koji sprečavaju razvoj oštećenja ćelija u organizmu.
Mikrobiološke kulture
Predstavljaju sintezu bakterija i kvasaca koja fermentacijom stvara najfinije ukusa u Drozli Kombuhi.
Čista voda
Za pripremu Drozli Kombuhe koristi se isključivo čista voda koja je nanofiltracijom prečišćena od neželjenih materija kao što su: boja, miris i ukus, arsen, gvožđe, mangan, amonijak, olovo, pesticidi, antibiotici, sulfidi, teški metali.
Nutritivne vrednosti na 100ml:
| Energija | 104,04kJ / 24,48kcal |
| Masti | <0,5g |
|
od kojih zasićene masne kiseline
|
<0,5g |
| Ugljeni hidrati | 6,12g |
| od kojih šećeri | 6,09g |
| Vlakna | 0g |
| Proteini | <0,5g |
| So | <0,1g |
Zdravstveni benefiti kombuhe
Kombuha je fermentisani napitak koji se pravi od crnog ili zelenog čaja, šećera, bakterija i kvasca. Ovaj napitak je poznat po brojnim zdravstvenim benefitima, a neki od najznačajnijih uključuju:
Zdravlje probavnog trakta
Kombuha je bogata probioticima zbog procesa fermentacije. Probiotici su korisne bakterije koje mogu poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomažući u prevenciji i tretmanu problema kao što su dijareja, sindrom iritabilnog crijeva i upalne bolesti creva.
Jačanje imuniteta
Kombuha sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, čime se smanjuje rizik od nekih bolesti i jača imuni sistem.
Detoksikacija organizma
Veruje se da kombuha ima detoks svojstva, što znači da može pomoći telu u eliminaciji toksina.
Poboljšava zdravlje srca
Neki istraživači sugerišu da redovna konzumacija kombuhe može smanjiti rizik od srčanih bolesti poboljšavajući nivo holesterola.
Unapređuje mentalno zdravlje
Postoje naznake da probiotici pronađeni u kombuhi mogu imati pozitivan efekat na mentalno zdravlje, uključujući smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja.
Regulacija metabolizma
Kombuha može pomoći u regulisanju metabolizma, što može doprineti boljoj kontroli telesne mase, iako su potrebna dalja istraživanja da bi se ovo definitivno potvrdilo.












Vukasin –
Drozli kombuha mi je veoma brzo postala omiljeno piće! Osvežavajuća i ukusna! Pijem je skoro svaki dan i osećam se puno energičnije. Definitivno je preporučujem svima koji žele zdraviju alternativu sokovima! 10/10
Goga Goga –
Na prvom mestu……….Zova
Drgo mesto………………klasik
Treće mesto ……………višnja
Vukasin –
Slažemo se sa Vašim izborom! Naravno, ukusi su različiti pa smo čuli od dosta naših kupaca da im je višnja na prvom mestu, a postoje naravno i verni ljubitelji originalnog ukusa 🙂