Kombuha sa etarskim uljem pomorandže

310.00 RSD

Kombuha je osvežavajući, fermentisani čaj poznat po svojim brojnim zdravstvenim dobrobitima. Ovaj napitak je prirodno bogat probioticima, što može poboljšati zdravlje digestivnog sistema. Kombuha ima jedinstveni, malo kiseli ukus koji može varirati u zavisnosti od dužine fermentacije. Idealno za one koji traže zdravu, prirodnu alternativu gaziranim napicima.

Šifra proizvoda: komb-pom Kategorije: ,

Opis

SASTOJCI:

Voda, indijski čaj, šećer, etarsko ulje pomorandže

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost – 27 kcal / 112 kJ
Masti – 0 g
– od čega zasićene masne kiseline 0 g
Ugljeni hidrati – 6,6 g
– od čega šećeri 6,6 g
Proteini – 0 g
So – 0g

  1. Niski glikemijski indeks: Kombuha obično ima niski glikemijski indeks, što znači da ne uzrokuje nagli skok nivoa šećera u krvi nakon konzumacije. To je važno za dijabetičare kako bi održali stabilan nivo glukoze u krvi.
  2. Kontrola apetita: Kombuha može pomoći u kontroli apetita i održavanju zdrave telesne mase. Osećaj sitosti nakon konzumacije kombuhe može smanjiti unos kalorija i kontrolisati telesnu težinu.
  3. Poboljšava probavu: Aktivni probiotski kulturi prisutni u kombuhi podržavaju zdravu crevnu floru i pomažu u boljoj apsorpciji hranljivih materija iz hrane.
  4. Antioksidativni efekti: Kombuha je bogata antioksidantima koji mogu pomoći u zaštiti tela od oksidativnog stresa.
  5. Regulacija šećera u krvi: Iako istraživanja nisu konačna, neka su pokazala da konzumacija kombuhe može pomoći u blagoj regulaciji nivoa šećera u krvi. Ovo može biti korisno za dijabetičare u kombinaciji s drugim metodama lečenja.
  6. Alternativa gaziranim pićima: Kombuha može biti zdravija alternativa gaziranim pićima koja često sadrže visok sadržaj šećera. Dijabetičari mogu uživati u osvežavajućem napitku bez brige o prekomernom unosu šećera.

Kombuha napitak je prastari narodni lek proizveden prirodnim procesom vrenja, stvoren kroz fermentaciju kombuha gljive u zaslađenom indijskom čaju. Ovaj napitak je često hvaljen zbog svojih brojnih zdravstvenih benefita i bogatog nutritivnog sastava.

Kombuha napitak obiluje vitaminima B1, B2, B3, B5, B6 i B12, pružajući organizmu potrebne vitamine B kompleksa za optimalno funkcionisanje. Takođe, sadrži L-mlečnu kiselinu, koja je korisna za telo, posebno u borbi protiv karcinoma. Glukoronska kiselina prisutna u kombuhi igra važnu ulogu u čišćenju tela od toksina, čime doprinosi opštem zdravlju i dobrobiti. Osim toga, ovaj napitak sadrži i antibiotske materije i ugljene hidrate, dodatno unapređujući njegove koristi za organizam.

NAČIN PRIMENE: Preporučuje se konzumiranje kombuhe u količini od 0.6 litara dnevno za decu, dok je za odrasle preporučena količina 1.6 litara dnevno. Ovo osigurava optimalan unos korisnih sastojaka i benefita koje kombuha može pružiti za vaše zdravlje.

Proizvod je registrovan kod Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja u Beogradu, garantujući njegovu sigurnost i kvalitet.

Dodatne informacije

Težina-
Veličina

1l, 500ml

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kombuha sa etarskim uljem pomorandže“