Opis
Sastav:
Šizo lišće, japanska umeboši šljiva, morska so.
Nutritivne vrednosti na 100g:
| Energija | 10kcal |
| Masti | 0.10 g |
|
od kojih zasićene masne kiseline
|
0.10 g |
| Ugljeni hidrati | 0.80 g |
| od kojih šećeri | 0.42 g |
| Vlakna | 1.77 g |
| Proteini | 0.62 g |
| So | 19.60 g |
Umeboši sirće je tečnost koja nastaje postupkom prirodne fermentacije umeboši šljiva.
Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca koji je svakodnevno koriste. Upotrebljava se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka.
Pozitivno deluje na zdravlje u sledećim slučajevima:
• čisti masnu jetru i otrove iz organizma
• povećava imunitet i izdržljivost na stres
• reguliše varenje i rad želuca
• snažan antioksidans
• usporava starenje
Umeboši šljiva je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.
Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.
Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.










Još nema komentara.