Opis
Sastav:
Organski crni pasulj
Alergen info:
Mahunarka
Način pripreme:
Pasulj potopiti 8h pre kuvanja. Jednu šolju pasulja kuvati sa 5 šolja vode jedan sat uz dodatak kombu alge radi lakšeg varenja. Na kraju posoliti ili dodati tamari sos.
Nutritivne vrednosti na 100g:
| Energija | 1425kJ / 341kcal |
| Masti | 1.42g |
|
od kojih zasićene masne kiseline
|
0.37g |
| Ugljeni hidrati | 47.1g |
| od kojih šećeri | 2.12g |
| Vlakna | 15.2g |
| Proteini | 21.6g |
| So | 0g |
Crni pasulj je specifična vrsta mahunarke odličnog ukusa. Dobar je izvor proteina uz nizak sadržaj masti. Visok sadržaj vlakana daje osećaj sitosti i omogućava normalan rad creva.
Recept za salatu sa crnim pasuljem i avokadom
Sastojci:
- 1 šolja crnog pasulja
- 1 šolja zrna kukuruza
- 8 kom čeri paradajza
- 1 crveni luk isečen na kolutove
- 1 crvena paprika isečena na kockice
- 1 avokado isečen na kocke
- 1 veza peršuna
- limunov sok
- so
- biber
Priprema:
Crni pasulj potopiti uveče u vodu. Sutradan kuvati dok zrna ne omekšaju. Pomešati pasulj, kukuruz, paradajz, avokado, luk i papriku. Dodati limunov sok, so i biber po ukusu. Ukrasiti seckanim peršunom.











Još nema komentara.