Opis
Sastav:
100% pirinčano brašno od celog zrna, bez glutena. Iz organskog uzgoja.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energija | 1477kj/349kcal |
Masti | 2,2g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,7g |
Ugljeni hidrati | 72g |
od kojih šećeri | 0,5g |
Vlakna | 4,4g |
Proteini | 8g |
So | 0,02g |
Bezglutensko testo za picu od pirinčanog brašna
Sastojci:
- 350 g pirinčanog brašna bez glutena
- 7 g suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice šećera
- 250 ml tople vode
Uputstvo za pripremu:
- U maloj posudi pomešajte 1/2 kašičice šećera sa suvim kvascem i pola šolje tople vode. Ostavite da odstoji 5 minuta, do aktivacije kvasca.
- U veću posudu sipajte pirinčano brašno, dodajte aktivirani kvasac i ulje. Polako dodajte preostalu toplu vodu dok ne počnete s mesenjem.
- Mestite testo 7-8 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine i testo postane glatko.
- Pokrijte testo folijom i ostavite da odstoji jedan sat na sobnoj temperaturi.
- Nakon odmaranja, testo razvucite, prenesite na podmazan pleh i dodajte sastojke po vašem izboru.
- Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici dok testo ne postane zlatno i hrskavo.
Vaša pica iz domaće radinosti sa ovim testom biće jednako ukusna kao i tradicionalne, sa dodatnom prednošću što je prilagođena osobama koje izbegavaju gluten.
Još nema komentara.