Opis
Sastav:
Ovsene pahuljice iz organskog uzgoja
Ne sadrži alergene.
Način pripreme:
Pahuljice se mogu pripremati za doručak u obliku kaše sa vodom ili biljnim mlekom sa dodatkom voća. Koriste se kao dodatak pudingu, supama i testima.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energija | 1530kJ / 365kcal |
Masti | 6.9g |
od kojih zasićene masne kiseline | 1.2g |
Ugljeni hidrati | 56g |
od kojih šećeri | 1.3g |
Vlakna | 11g |
Proteini | 14g |
So | 0g |
Kvalitetno izbalansirana namirnica pogodna za osobe alergične na gluten. Kontrolisane elisa testom. Bogate su vlaknima, sa većim udelom beta glukana, koji daje osećaj sitosti i povećava elastičnost krvnih sudova. Visok udeo proteina obezbeđuje energiju i pogoduje fizički aktivnim osobama.
Recept za bezglutenske čokoladne keksiće sa ovsenim pahuljicama
Sastojci:
- 3-4 banane
- 150g ovsenih pahuljica
- 50g suvog grožđa
- 50g čokolade bez glutena
- 50g oraha
Priprema:
U ispasirane banane ubaciti ovsene pahuljice, dodati suvo grožđe, narendanu čokoladu i seckane orahe. Pripremljenu masu oblikovati u željenu formu. Staviti u pleh i peći u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Još nema komentara.