Opis
Sastav:
100% organski azuki pasulj
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energija – 1377kJ – 329kcal
Masti – 0,5g
od kojih zasićene masne kiseline – 0,2g
Ugljeni hidrati – 62,9g
od kojih šećeri – 2,4g
Vlakna – 12,7g
Proteini – 19,9g
So – 0g
Način pripreme:
Pasulj potopiti nekoliko sati. Na šolju pasulja dodati 5 šolja vode i kuvati jedan sat. Po potrebi nakon kuvanja dolivati hladnu vodu dok pasulj ne omekša. Kombinovati sa morskim algama radi minerala. Na kraju dodati so ili tamari sos.
Organski azuki pasulj sa šitake pečurkama:
200g azuki pasulja, 50g šitake pečuraka, pola litre vode, jedan crni luk, malo susamovog ulja, tamari sos, so, peršun
Potopiti azuki pasulj 8h radi lakseg kuvanja. Kuvati pasulj u vodi uz stalno dodavanje hladne vode po potrebi, dok zrna ne omekšaju. Na malo ulja pržiti crni luk i šitake pečurke, dodati skuvani pasulj, posoliti i dodati tamari sos. Kuvati još 10min. Ukrasiti peršunom.
Još nema komentara.